U18 drenge suser mod Ligaen

Pitch Handball

DE HAR GRUND TIL AT VÆRE GLADE, GUTTERNE PÅ SUS NYBORGS U18-HÅNDBOLDHOLD. ALT TYDER PÅ, AT DE SPILLER SIG I LIGAEN.
Artikel fra Fyens Stiftidende 6/12-16

Der skal ske noget helt sindssygt. Der skal ske en EM ’92, før oprykningen glipper. Det er meget usandsynligt. Med en reference til en af de største sportslige overraskelser nogensinde vurderer cheftræner Mads Rydal, at en oprykning for SUS Nyborgs U18 håndbolddrenge er så godt som sikret.
Holdet ligger på nuværende tidspunkt på en andenplads i deres pulje i 1. division, og har kun tabt point mod gruppens suveræne tophold, GOG. Holder de andenpladsen, er de sikret en plads i ligaen, hvor 1’er og 2’er fra de tre østlige 1. divisionspuljer mødes efter jul.
Fællesskab slår talent
De fleste af SUS Nyborg-spillerne er født i årgang ’99 og er dermed førsteårs U18. Netop derfor havde de færreste spået, at holdet skulle slutte sæsonens første halvdel i toppen af deres række.
– Vi havde nok heller ikke selv regnet med, at vi skulle ligge i toppen. Men det er fedt, og det er dejligt at kunne bevise, at selv om vi er unge, kan vi stadig følge med, fortæller Jonas Rohde Mortensen, som er målmand på holdet.
Spørger man til opskriften på holdets succes, er der ingen tvivl hos spillere eller træner.
– Vi har et godt sammenhold, så vi er gode til at motivere hinanden og få det bedste ud af hinanden. Og så har vi bare en eller anden evne til at spille godt, selv om vi er bagud, forklarer playmaker, Emil Bjerring Thorsen.
– Der er opbakning hele vejen rundt, og i stedet for at gå efter de der enkeltmandspræstationer og tro, at man kan selv, hjælpes vi ad, og på den måde holder vi ved i kampene, selvom det måske går lidt dårligt. Jeg tror, at det ofte er det, vi vinder på, uddyber Jonas Rohde Mortensen.
Mads Rydal peger ligeledes på, at drengenes sammenhold er en stor del af forklaringen på topplaceringen.
– Det gør, at man lige vil gøre dét ekstra for hinanden inde på banen. Så selv om vi måske ikke har lige så mange talenter som de andre hold, har vi alligevel et bedre hold, forklarer han.
Fokus på udvikling
Nærmeste forfølger i kampen om den oprykningsgivende andenplads er Ajax København. Det er lykkedes dem at skrabe otte point sammen – fire færre end drengene fra Nyborg. Dog har Ajax spillet en kamp mindre. Mads Rydal frygter dog ikke, at københavnerne skal snuppe oprykningen for næsen af SUS Nyborg. Det kræver nemlig, at Ajax slår det ubesejrede tophold, GOG.
– Og det kommer ikke til at ske, ler Mads Rydal. Den omvendte kamp endte 36-11 i GOG’s favør, og en Ajax-sejr virker derfor som et utænkeligt scenarie. Lørdag den 10 december kl. 12.15 tager de imod bundholdet fra Køge i Ullerslev Kultur- og Idrætscenter.

Nyheder

Generalforsamling Håndbold – opdateret

27.09.2023
Der afholdes generalforsamling onsdag den 25.10.2023 kl. 19.00 i NyborghallenDagsorden jvf. vedtægterne som ses på hjemmesiden

Ordinært repræsentantskabsmøde i NG&IF

07.03.2023
Der indkaldes til Ordinært repræsentantskabsmøde d.29.03.2022. kl.19.00 i Nyborghallerne Mødelokale 2. Dagsorden. Alle er velkommen. Det er alene bestyrelsen der har stemmeret. 07.03.2023 Bestyrelsen

Referat generalforsamling

20.11.2022
På årets generalforsamling skete der en udskiftning i bestyrelsen. Helle Seiersen og Lea Paaske Clemmensen ønskede ikke at fortsætte og i stedet blev Anja Johanson og Sanne Simonsen (Sanne var…

Generalforsamling 2022

19.10.2022
Vi afholder generalforsamling i håndboldafdelingen. Det sker mandag den 14.11.2022 kl. 18.00 i Nyborghallen. Dagsorden iflg. vedtægterne som kan ses på hjemmesiden. 19.10.2022 Bestyrelsen